Monique de Ruiter wil het 'vrolijke vakantiegevoel' doorgeven aan anderen. | Foto Willemien Timmers

Jubileum Villa Soraya – vakantieverhuur aan de Méditerranée

   Toerisme

Deze maand viert Villa Soraya haar tienjarig bestaan, het is dan precies tien jaar geleden dat de ondernemende ­Monique de Ruiter uit Oegstgeest begon met de verhuur van vakantiehuizen en sindsdien bezorgt zij liefhebbers van de Méditerranée onvergetelijke vakanties. Ook is er sinds deze maand een volledig nieuwe website. Ze bezoekt alle accommodaties regelmatig , en kent alle ins en outs van de vakantieverblijven die zij verhuurt.

Door Willemien Timmers

Na jaren als sales & marketing-manager te hebben gewerkt in prachtige hotels als het Carlton Hotel in Cannes, de beroemde hotels Danieli en Gritti Palace in Venetië en het Grand Hotel en Hotel Excelsior in Florence, wilde Monique tien jaar geleden het ‘ultieme, vrolijke vakantiegevoel’ doorgeven aan anderen. “Voordat ik voor de liefde naar Nederland kwam, woonde ik in Nice. Dat wil zeggen, ik werkte op verschillende plaatsen, en had in deze prachtige Franse stad aan de Middellandse zee een pied-à-terre. Toen ik daar vanwege mijn veelvuldige verblijf in Nederland daar niet veel meer was, besloot ik het te verhuren.” Van het één kwam het ander, en voor ze het wist, was ze een spin in het web voor het verhuren van woningen in Zuid-Frankrijk van vrienden en bekenden.

Haar grote liefde voor het Mediterrane leven bracht vele mooie vakantiewoningen op haar pad. “Inmiddels kan ik mensen helpen aan heerlijke vakantiehuizen in Zuid-Frankijk, Italië, Spanje en Griekenland. Bovendien heb ik ook Ibiza en Lefkas aan mijn aanbod toegevoegd. Zo kan ik nog meer mensen precies díe vakantie bieden die bij hen past.”

De afgelopen tien jaar is er veel veranderd op het gebied van reizen boeken. “Toen ik begon, bestonden al die snelle en volle booking-sites nog niet. Die zorgden voor een aardverschuiving in de reiswereld. Toch bleven veel klanten mij trouw, en de laatste jaren zie je dat men juist behoefte heeft aan persoonlijk contact. ‘Ik word gek van al dat gezoek’, zei een klant laatst tegen mij, ‘help mij alsjeblieft. Jij weet precies de mooie plekjes te vinden!’ Dat is een prachtig compliment. Overigens vinden ook de huiseigenaren het toch ook weer heel prettig om het verhuurwerk door een tussenpersoon te laten doen, in plaats van zelf alles op internet te zetten.”

verloting

Omdat Monique blij is met haar vele Oegstgeester klanten, verloot zij onder de eerste tien boekingen die gemaakt worden in 2017 (bij de boeking ‘Tien jaar Villa Soraya’ vermelden) een weekje Nice. “Een mooier plekje in Nice kun je je bijna niet voorstellen.”

Villa Soraya is ook te vinden op de Franse VakantieDagen, die komend weekend op 21 en 22 januari plaatsvinden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Met de kortingscode DFVD17-25, kan voordelig online een ticket besteld worden.
Meer informatie op de volledig nieuwe website: www.villasoraya.com, tel 06 23915219